Прокуратурата приключи разследването и предаде на съд 60-годишния Р.К. и 24-годишния

...
Прокуратурата приключи разследването и предаде на съд 60-годишния Р.К. и 24-годишния
Коментари Харесай

Предадоха на съд баща и син за жестокото убийство на германеца в с. Соколово

Прокуратурата завърши следствието и предаде на съд 60-годишния Р.К. и 24-годишния Т.К., татко и син - немски жители, за умишленото ликвидиране на сънародника си в село Соколово на 20 октомври 2021 година

Жертвата е 59-годишен мъж със статут на дълготрайно пребиваващ в България. Той е погубен с особена свирепост и по непосилен метод, установи прокуратурата.

Германецът и брачната половинка му живеели в добричкото село Соколово от 2020 година. В обитаемото място живеели и други фамилии от Германия, с част от които съпрузите поддържали другарски връзки. Двамата обвинени също живеели в селото от 2020 година, като 59-годишният мъж им оказал помощ за наемането на къща.

Р.К. и Т.К. станали близки с жертвата, като бащата споделил за осъществена от него в Германия финансова машинация, в резултат на която укрил забележителна сума пари. Той изискал помощ от потърпевшия, въпросните пари да бъдат преместени в България с оглед легализирането им. 59-годишният се съгласил, като двамата мъже се уговорили помощта да бъде заплатена. По думите на обвинения във времето тази спогодба няколко пъти се променяла, като той даже почнал да се усеща изнудван.

Пострадалият посетил дома на обвинените към 17 ч. на 20 октомври 2021 година, когато след разговор Р.К. се почувствал обиден и решил да го убие. 60-годишният обвинен повикал жертвата зад къщата си под предлог, че желае съвет за градината си. Докато потърпевшият оглеждал насажденията, Р.К. взел дървен сап и почнал да му нанася удари в тил.

Синът Т.К. чул звук и отишъл при двамата мъже. Когато видял протичащото се и след разпореждане от татко си, взел нож и почнал да нанася удари с него по тялото на жертвата. След като двамата обвинени се уверили, че сънародникът им е мъртъв, решили да прикрият стореното.

С цел да насочат едно бъдещо следствие в неправилна посока, изпратили писмо до брачната половинка на жертвата, с искане за откуп в размер на 100 хиляди евро и 1 млн. лв. до 48 часа. За меродавност изпратили и биологичен материал, върху който бил подложен и пръстен, принадлежащ на убития.

Първоначално досъдебното произвеждане е стартирано за хипотетично похищение на непознат жител. След следствие било открито, че се касае за осъществено съзнателно ликвидиране.

Тялото на жертвата е намерено на части. Намерени са и предметите, послужили за убийството на мъжа, както и за последващите дейности по прикриване на закононарушението.

Съпричастността на Р.К. и Т.К. към осъщественото ликвидиране е потвърдена, като следва делото против тях да бъде планувано за разглеждане в Окръжен съд - Добрич. В случай, че бъдат приети за отговорни могат да получат наказания  " отнемане от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР